30 שנה לעמותה – מבט מקרוב על הדרך שעברה יחידת נתניה, כפי שכתבה ד"ר מיכל רפפורט.

יחידת נתניה החלה את דרכה בשנת 2006 לאחר שהתמניתי למנהלת המרפאה לטיפול בילדים ובנוער של משרד הבריאות בעיר. בנתניה היו אז שני גנים עם ילדים עם בעיות תקשורת והיה ברור שיש צורך בטיפול מקדם כוללני לילדים.

בראייה לאחור, חוסר הניסיון וההבנה שלי בהתחלה היו קצת משעשעים. זכורני כיצד אני וחיה שושני,  עו"ס קלינית שהפכה לרכזת הראשונה, "קפצנו" לאחד הגנים בשעת צהריים ללא תיאום מראש, נכנסנו ואמרנו לגננת" אנחנו מהעמותה ובאנו לראות את הילדים"…. 

בהדרגה, היחידה התקדמה ל-6 גנים תוך 2-3 שנים, ויצרנו שיתוף פעולה עם השפ"ח ששלחו שתי פסיכולוגיות שהיו רכזות של הגנים. היחידה הטרייה הייתה חדשה, קומפקטית, ועם התלהבות של עשייה רעננה. הכרנו את כל הילדים וההורים, כאשר 6 הרכזות הראשונות הגיעו  כולן מתוך המוסדות בנתניה- בריאות הנפש, השפ"ח והרווחה. בהמשך היחידה גדלה בצעדי ענק, לצד ההגירה הרבה של תושבים לנתניה וגדילת העיר, וכיום היחידה מונה 19 גנים.

אנו גאות לספר שהמטפלות והמטפלים הרבים שעובדים איתנו הם מסורים ומקצועיים לילדים ולטיפול בהם, בעלי מוסר עבודה גבוה ונהנים מהקשר ההדוק שנוצר בגנים בין צוותי החינוך והעמותה. לפני 4 שנים הוקם לראשונה גן דתי. ב-3 השנים האחרונות הוחלט על הכנסת ניהול אשכולות גנים, וכיום יש 5 מנהלות אשכול שאחראיות על כל הגנים. 

במשך 14 השנים הראשונות, פעילות העמותה נעשתה בחדרי המרפאה לטיפול בילדים של בי"ח לב-השרון. לפני כחמישה חודשים נכנסנו בשמחה רבה למשכן החדש, שבו יש באפשרותינו להרחיב את עבודת ההדרכות לצוות ולהורים, ואת כלל הפעילות. אנחנו ממשיכות לשים לעצמנו אתגר למצוא את הייחוד שלנו כיחידה מבחינה מקצועית. 

פוסטים נוספים

בתקוה לימים טובים יותר

סיכום שנת 2023 בצל המלחמה

המלחמה שפרצה ב-7 באוקטובר החלה זמן קצר מאוד לאחר תחילת שנת הלימודים. בשנת שגרה, זהו זמן המוקדש בדרך כלל להכרת הילדים ולהכנת תוכניות עבודה שנתיות. המלחמה העמידה אותנו בפני אתגרים שלא ידענו...